Influentials

celebrity influentials

celebrity influentials

In onze vorige blog was te lezen dat het belangrijk is om de juiste vrienden of volgers te genereren op social media. Bijvoorbeeld mensen uit hetzelfde vakgebied of klanten met een groot bereik, zogenaamde ‘influentials’.

De website influentials.nl geeft de volgende definitie aan dit begrip: ,,Een influential is iemand die gemiddeld meer invloed heeft dan anderen. Bekende mensen hebben door hun populariteit vaak bovengemiddelde invloed, maar het zijn vooral de personen die met hun specifieke kennis of mening binnen een bepaalde groep of interessegebied invloedrijk zijn. Online zijn influentials herkenbaar aan een uitgebreid sociaal netwerk en uitgesproken mening.”

vintage social network

vintage social network

Het zijn voor u die mensen die baat hebben bij uw verhaal en bij nieuwe content op uw website. Zoveel misschien dat ze vervolgens de behoefte voelen om deze content te delen met anderen. En dat delen is van belang om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarnaast bouwt u als bedrijf een band op met deze bedrijven of klanten, waarmee u weer uw voordeel kunt doen. En zij andersom ook. Al gaat het maar om een link vanaf hun website naar die van u.

Hoe u deze influentials kunt vinden? Zelfstandig online marketing specialist Frank Husmann geeft handige tools in zijn blog http://www.karelgeenen.nl/24/content-promotie-met-sociale-media-hoe-vind-je-jouw-influentials/

Comments are closed.