Taal is leuk!

TaalplaatjeVond u ‘Taal’ op school vroeger saai of misschien wel lastig? Hebt u er tegenwoordig liever niet dan wel mee te maken tijdens uw dagelijkse werkzaamheden? Dan wordt het tijd voor een nieuwe zienswijze. Taal kan namelijk echt leuk zijn en dat laten wij, de Dames van DT, u graag zien.

 

Twee interessante tips:

 

  • Genootschap Onze Taal heeft onder andere een eigen Facebookpagina en is te volgen via Twitter (@onzetaal). Het Genootschap dat elke maand haar eigen tijdschrift uitgeeft, zorgt via social media dagelijks voor leuke weetjes, nieuwtjes en tips over de Nederlandse taal en spelling. Met de gratis app krijgen gebruikers zelfs bijna tweeduizend adviezen over correct Nederlands.

Taalvoutje

  • Taalvoutjes startte zo’n anderhalf jaar geleden met een Facebookpagina en was al snel razend populair. De twee oprichters uit Amsterdam delen grappige en hilarische taalfouten uit de media. Tegenwoordig hebben de dames tevens een Twitteraccount (@Taalvoutjes) met meer dan vierduizend volgers en sinds kort ook een gratis app. Bij ons levert elke nieuwe vondst een lach op het gezicht op. HP/De Tijd besteedde vorige week nog een leuk artikel aan Taalvoutjes met daarbij de leukste voorbeelden van de afgelopen maand.
Comments are closed.